Gratulerer med orgasmedagen!

Den internasjonale orgasmedagen

I dag, torsdag 8. august, arrangeres den internasjonale orgasmedagen for tjueførste året på rad, og det er all grunn til å bli med på feiringen! For orgasmer, onani, sex og samleie i alle former har positiv stor innvirkning på psyke, helse og selvfølelsen.

Sex er sunt. Orgasmer er sunt. Men sex er også tabu, og vi snakker for lite om de helsemessige fordelene vi oppnår ved å ha et regelmessig sexliv. Jevnlig sex reduserer risikoen for hjerte og karsykdommer, menns ejakulasjon reduserer faren for prostatakreft, orgasmer reduserer stress og er smertestillende, og regelmessig eksponering for spermier kan sannsynligvis redusere risikoen for brystkreft hos kvinner. Det er mye vi enten ikke vet, eller ikke snakker høyt nok om.

På orgasmedagen bør man fokusere på feiringen av den positive energien man får av en orgasme. Den eksplosive gleden og tilfredsstillelsen er egentlig en selvfølge å markere.

Photo by Jan Zhukov on Unsplash

Hvorfor er orgasmen i seg selv så viktig?
Orgasmer kan få folk til å føle seg mer avslappede, komfortable og trygge. Og skal man finne tid til sex er det jo hyggelig om det fører noe mer godt med seg, i tillegg til god helse. Orgasmer er jo gjerne selve årsaken til at vi ønsker å ha sex. Dét i tillegg til et nærere forhold til partneren og færre krangler, samt den åpenbare årsaken; å lage barn. Kvinner som ikke oppnår orgasme naturlig nok mindre sannsynlighet for å ønske å ha sex med partneren. 

Visste du at?
- Ejakulasjon reduserer faren for prostatakreft
- Regelmessig ejakulasjon minsker risikoen for hjerte og karsykdommer
- Sperm reduserer faren for brystkreft hos kvinner
- Orgasmer reduserer stress, senker blodtrykket og forbedrer fordøyelsen
- Sexleketøy som bruker lufttrykk for stimuli har høy sannsynlighet for å gi henne orgasme

år bør vi sette ekstra fokus på kvinners orgasme
Mange menn (og kvinner) er uvitende om at 80% av alle kvinner trenger stimuli av klitoris for å oppnå orgasme. Mange tror ennå at vaginal orgasme er helt vanlig og mange jenter sliter med forventningspresset ved å oppnå orgasme uten direkte kontakt med klitoris.

Klitoris var lenge kvinners selvsagte og hovedsakelige sex organ, men et sted på 1800-tallet forsvant dette fokuset til fordel for skjeden. Klitoris forsvant helt fra det seksuelle kartet.  I 1905 «gjenoppdaget» Sigmund Freud igjen klitoris på vitenskapelig basis. Han satte fokus på kvinners orgasme men mente at det fantes to sorters orgasme; klitoris orgasme og vaginalorgasme. Sistnevnte ble sett på som den «modne» og etterlengtede orgasmen. Det er det dessverre mange som lever etter den dag i dag.

Den internasjonale orgasmedagen setter fokus på nytelse. Og nyte bør vi for sex er virkelig helsebringende!

 

______________________________________________________________________ 

 

FAKTA:
Ejakulasjon reduserer faren for prostatakreft
Hvert år får 5000 menn i Norge prostatakreft.  Dette er den vanligste kreftformen av alle og rammer kun menn. Antall tilfeller øker fra år til år og er aller mest vanlig blant eldre menn.
En internasjonal studie fra 2016, som omhandler risikoreduserende faktorer for menn og prostatakreft, slår fast at løsningen på å redusere prostatakreft er å oppnå orgasme enten gjennom onani eller annen seksuell aktivitet.

Og ikke bare det – jo hyppigere du gjør det, jo bedre er sjansene for å unngå prostatakreft. Studien slår nemlig fast at det å ejakulere minimum 21 ganger per måned reduserer risikoen for å få prostatakreft med 30% sammenlignet med de som ejakulerer færre en 7 ganger.

En annen studie fra 2003 forteller også at menn som hadde mer enn 5 orgasmer i uken i tyveårene hadde en tredjedel lavere forekomst av prostatakreft senere i livet. Forskere er ikke helt sikre på hvorfor, men en teori er at utløsning renser prostata fra gammel sæd som ellers ville blitt kreftfremkallende. 

Studier viser også at menn med regelmessig ejakulasjon har en mindre risiko for å få hjerte og karsykdommer.

Sperm er sunt og reduserer faren for brystkreft hos kvinner, i tillegg reduserer orgasme stress, senker blodtrykket og forbedrer fordøyelsen.

Orgasmen forbedrer blodsirkulasjonen, tilfører næringsstoffer og regulerer menstruasjonssyklusen. De fleste av oss vet at et sunt sexliv kan bidra til å senke stressnivået i kroppen. Noen studier antyder også at en god orgasme mer enn dobler kvinnens toleranse for smerte. I tillegg er det et smertestillende middel, ikke et bedøvelsesmiddel, noe som betyr at det undertrykker smerte uten å påvirke følsomheten for berøring - en kritisk ingrediens når sex er på menyen.
Kvinner som har samleie minst en gang i uken, har større sannsynlighet for å ha normale menstruasjonssykluser enn kvinner har sex sjelden.

En studie av kvinner i alderen 25-45 2) viser at ingen seksuell partner, sjeldent samleie (mindre enn en gang per måned) eller partner med unormal sæd, ble funnet å føre til økt risiko for brystkreft. En detaljert analyse av prevensjonsmetodene viste at risikoen for brystkreft økte med en lengre varighet av bruk av barrieremetoder (abstinens eller kondom). I motsatt ende ble risikoen betydelig redusert hos kvinnene som hadde lenger brukstid av «ikke-barriere» metoder dvs. metoder som tillater direkte eksponering til menneskelig sæd.

Sexleketøy som bruker lufttrykk har høy sannsynlighet for å gi henne orgasme
Studier viser at kvinner som har vanskeligheter med å oppnå orgasme får det til ved å bruke sexleketøy som stimulerer ved hjelp av luft. I en rapport kommer det frem at 100% av deltakerne oppnådde orgasme ved bruk av et slikt leketøy.