Visste du dette om klitoris?

Det er mange som tror at klitoris er en liten tapp som gir kvinner orgasme. Og det stemmer forsåvidt. Men visste du at klitoris faktisk er 12 cm lang og at den er det eneste menneskelige organ som tilsynelatende ikke har noen annen funksjon enn å gi nytelse?

Klitoris er altså plassert på kvinnens kropp for at vi skal ha det ekstra deilig når vi har sex. Fordi vi kvinner er bygget for å lage barn er klitoris plassert utenfor skjeden, ikke innenfor. På den måten er den mer beskyttet, men det gir noen jenter litt besvær med tanke på at ikke alle tør å ta på seg selv når man har sex med kjæresten. Og det er jo tull, for klitoris gir nytelse. Og vi bør nyte den ettersom vi tross alt har fått en slik gave servert på sølvfat.

75 % av alle kvinner trenger stimuli av klitoris for å oppnå orgasme

Så, hvor finner man klitoris?
Klitoris er den lille "tappen" som ligger over området hvor de indre kjønnsleppene møtes. Leppene danner en liten «hette» over klitorishodet, som er den delen av klitoris som vises. Det er utstyrt med små kjertler som skiller ut en oljelignende væske for å holde seg glatt og smidig. Klitoris varierer i størrelse fra kvinne til kvinne, akkurat som kjønnsleppene. Klitoris er nesten som en "skjult penis" for klitorisskaftet ligger skjult i kvinnens ytre kjønnsorgan, og danner 3 «ben» som er 10-12 cm lange. Den ser nesten ut som en "Y" og to av "bena" strekker seg på hver side av vaginaen. Det tredje starter i klitorishodet og strekker seg inn og oppover. Klitoris har også forbindelse med livmorveggen, skjeden, blæren og urinrøret.

Klitorisskaftet er på samme måte som penis bygget opp av svampelegemer som fylles med blod ved opphisselse og gjør at kjønnet svulmer opp. Størrelsen på klitoris varierer
, men den synlige delen av klitoris varierer fra 5 mm til 2,5 cm på en voksen kvinne. 
Klitorisens størrelse spiller ingen rolle når det gjelder verken hvor fort eller hvor kraftige orgasmer kvinnen oppnår.

Klitoris er den delen av kvinnens kropp som er forsynt med flest nerver, godt over 8000, og det er mer enn dobbelt så mange som finnes i hele mannens penis. Når vi sover oppfører klitoris seg omtrent som mannens penis, den svulmer opp ca hvert 90ende minutt.

Klitoris er kvinners nøkkel til orgasme
40 % av alle kvinner kan oppnå orgasme dersom klitoris blir stimulert mellom 1 og 10 minutter, hvis stimuleringen vedvarer i 20 minutter, vil 70 % av alle kvinner ha oppnådd orgasme. 75 % av alle kvinner trenger stimulering av klitoris for å oppnå orgasme under samleie. Det kun noen heldige kvinner som kan oppnå orgasme ved penetrering alene. 

Klitoris er med andre ord nøkkelen til kvinnens orgasme: Bruk den!