Finn kondomet som passer for deg

Som med alt annet som har med sex å gjøre må du finne kondomet som passer og fungerer best for deg. Er du en mann må du lete etter et kondom som sitter godt og føles bra, og er du av det kvinnelige kjønn bør du finne det kondomet som ikke "ødelegger" følelsen og som du merker minst mulig til under samleiet. 

Her får du noen tips om hvordan du finner det kondomet som passer nettopp deg best: Det beste kondomet for deg er helt enkelt det som føles best. Ta deg god tid og eksperimenter med mange forskjellige typer:

Det tynneste kondomet trenger ikke å være det som sitter best
Mange tror at så lenge kondomet er tynt, så er det det kondomet som merkes minst. I mange år var dette det største salgsargumentet for mange kondomprodusenter. De forsøkte å lage kondomene så tynne som mulig, men allikevel sterke nok til å være sikre. I det senere har man tatt en annen vending: Man lager tynne kondomer i dag også, men det store fokuset ligger heller på passformen og evt ekstra stimuli, ikke på tykkelsen av kondomet.

Noen ganger er det vidden, ikke lengden... 
Når gutter snakker om penisstørrelse er det som oftes lengden det går i. Men med kondomer kan det være vidden som gjør den store forskjellen i om det er behagelig eller ikke. Menn som har litt grovere peniser enn gjennomsnittet klager ofte på at ringen nederst på kondomet er for stram og ubehagelig. Om du vet at du er litt tykkere, så finnes det kondomer som er videre enn et vanlig kondom. Det finnes også kondomer som er videre kun i hodet på kondomet.

...andre ganger ER det faktisk lengden
De fleste kondomer er rundt 18cm lange, mye lengre enn en gjennomsnittlig penis. Men noen menn trenger et enda lengre kondom for at den skal føles bra. De fleste store kondomer er gjerne litt bredere når de er lengre. Husk på at å om du bruker et kondom som er lenger enn du behøver kan det bli ubehagelig. Om kondomen ikke blir rullet ut skikkelig kan det lugge kraftig i kjønnshårene, og det er få som finner veldig opphissende...

Eksperimenter litt med forskjellige kondomprodusenter
Det er ikke bare selve kondomtypen som er annerledes, de ulike produsentene er også forskjellige. Alle bruker forskjellige typer lateks og de vil også sitte litt annerledes på deg.

Om du reagerer på kondomet du bruker idag er det mulig at du har lateksallergi eller at du reagerer på glidemiddelet i kondomet. (De fleste kondomene på markedet er innsatt i glidemiddel for å gi en bedre følelse) Prøv deg frem blant lateksfrie kondomer. Om det ikke er lateksen du reagerer på kan du teste ut noen uten glidemiddel. Og føles disse greie kan du bare ta på eget glidemiddel - men ikke bruk olje! Det ødelegger materialet i kondomet og er heller ikke sunt for skjeden hennes.

Prøv ut de med ekstrautstyr 
Det finnes kondomer som har en endastørre pose foran, noen har riller, nupper eller smak. Det finnes også kondomer med et mildt bedøvelsesmiddel, disse er laget for at du skal holde ut litt lenger om du er plaget av for tidlig sædavgang.

Kondomene som er stylet mer enn gjennomsnittet trenger ikke å gjøre en særlig forskjell for hverken henne eller deg, men variasjonen kan gjøre det lille ekstra for passformen. Det er verdt å eksperimentere litt for å finne det kondomet som sitter og føles best!