Intimbarbering

Mange lurer på hvordan de best skal barbere seg nedentil. Det er fort gjort å få stygge, røde nupper som er lite flatterende. Heldigvis finnes det mirakelmidler å få kjøpt, men samtidig kan du selv ta ansvar for at huden din skal se best mulig ut etterpå.

Intimbarbering er ingen spøk og du må for all del ha et rent, nytt barberblad på høvelen din! Et nytt og rent barberblad på høvelen er veldig smart ettersom det sklir bedre og ikke etterlater bakterier i porene.

For best resultat bør huden være varm slik at porene åpner seg og fuktig for at høvelen skal gli lettere. Barber deg derfor gjerne når du står i dusjen og bruk en intimbarberingskrem på området som skal barberes, dette gir en mykere hud enn skum og hårene blir glattere slik at det blir lettere å barbere de vekk. Om du ikke har en slik mild krem kan du bruke en mild massasjeolje. Bruk ikke vanlig barberskum da det som regel irriterer den myke og sarte huden "der nede".  

Husk å skylle høvelen mellom hver gang du drar den over huden for å fjerne hårrester før du barberer et nytt område. Barber alltid med hårretningen, aldri mot. Dette er veldig viktig! Mange føler at de ikke "får med alt" om de barberer med hårretningen, men det er fordi man bruker en barberhøvel med et sløvt blad. 

Poenget er at når du barberer deg så fjerner du et mikroskopisk tynt hudlag som ligger i området rundt hårsekken. Dette området hovner opp om det blir bakterier i det (ergo: røde nupper) og jo mer hud du fjerner, jo mer irritert blir huden. Barberer du deg mot hårretningen vil du skrape vekk mer hud, og det vil man jo ikke. Av samme årsak er det snart å barbere seg når man ikke fryser. Har du gåsehud fjerner du mer hud som igjen gir nupper.

Et smart tips er å ikke la barberhøvelen ligge i dusjen. Da må du bytte blader oftere fordi fuktigheten gjør bladet sløvt. Legg høvelen på et varmt, tørt sted så holder bladet seg skarpt lenger.