HISTORIEN OM OSS

Den seksuelle lavalderen er satt til 16 år i Norge. Men vi vet mange har sex før dette. Vi vet også at seksualopplæringen i skolen ikke er optimal, samtidig som ungdom påvirkes i en mengde kanaler. Hva er greit? Hva er ikke greit? Hvorfor er alle i pornofilm perfekte og synes jenter det er digg å svelge?

Disse spørsmålene besvares ikke i dagens seksualopplæring. Det er ikke alltid foreldre ser behovet for å snakke om dette heller, langt mindre tør de. For når det kommer til stykket er det ofte veldig vanskelig for voksne å snakke om sex også. Hvordan skal man fortelle partneren sin at man gjerne vil ha litt mer stimuli av klitoris, eller at en finger i rumpa virker veldig spennende?

Sex er litt tabu. Sex er veldig privat. Men sex er også så utrolig naturlig. I OuiOui tar vi hensyn til at ikke alle synes det er like enkelt å snakke om sex. Men det betyr ikke at ikke vi skal snakke om det!

 

Og snakke om det skal vi gjøre til gagns! 
Vi skal gi tips og råd til kvinner og menn, ungdom og foreldre, pasienter og pårørende. Vi skal drive folkeopplysning og omfavne seksuelle spørsmål og utfordringer. Vi skal snakke der andre ikke tør og vi skal gjøre det med både glimt i øyet og troverdighet. 
I tillegg skal vi gjøre nordmenn mer lekne.

På soverommet, i senga, på kjøkkenet eller i dusjen. Hvor gøy kan vi ha det?
Hva kan gi oss en liten ekstra piff i hverdagen og hvordan skal vi snakke om sex med partneren vår? Her på OuiOui.no vil du alltid finne spennende leker for han og henne. Vareutvalget er håndplukket av eksperter og du finner ingen billige lokkevarer. Du finner kvalitet, design og leker som er morsomme for han, hen og henne. 

For oss er det viktig å ha fokus på sex og helse. 
Det er ingen tvil om at sunn og god sex løser opp stress og gir lengre lunte. Men sex er også sunt for kroppen. Visste du for eksempel at menn som har sex to ganger i uken har mindre risiko for å utvikle hjerte- og karsykdommer?
 

Sex og seksualitet er noe av det mest private vi har. Det kan være vanskelig å snakke om, selv med partneren. Og hva skjer om vi blir syke? Hva skjer med sexlivet om man får påvist en kreftdiagnose? Hvordan påvirker cellegift og strålebehandlingen inn på lyst og evne? Hvordan påvirker sykdommen en eventuell partner? 

Kreftforeningens erfaringer "viser at alle grupper kreftpasienter kan ha et seksualliv de har glede av, bare de har bearbeidet eventuelle mentale sperrer som kan ha oppstått, og funnet løsninger på praktiske problemer." Om du eller partneren din er rammet av en sykdom som hemmer de praktiske aspektene ved sex er dere hjertelig velkomne til oss. Vi hjelper dere gjerne med å finne erotiske leker som kan fremme lysten, eller viser dere videre til fagpersonell om dere trenger å snakke med noen. 

Uansett legning, kjønn eller alder; hos oss i OuiOui er døren åpen for alle. Vi har ingen fordommer og møter alle mennesker med respekt - og vi håper du vil få det gøy med det du handler hos oss!


Med vennlig hilsen
Kjersti Antonsen
Sexolog, gründer og daglig leder av OuiOui.no