Personvern

Behandling av personopplysninger

Når du bruker OuiOui.no vil det behandles personopplysninger om deg. Vi er opptatt av å håndtere dine personopplysninger på en trygg og sikker måte. Nedenfor finner du derfor informasjon om personopplysninger som samles inn og hvordan personopplysningene behandles, samt dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.

OuiOui.no kan kontaktes for alle spørsmål du måtte ha om behandling av dine personopplysninger. Dette gjøres enklest via en epost til jei@ouioui.no 
Når det brukes "vi", "våre" eller "oss" nedenfor, menes det OuiOui.no

Formålet, samt grunnlaget, for å behandle alle personopplysninger om deg er for å forbedre tjenestene våre, samt – dersom du velger å bestille varer fra nettsiden – å oppfylle vår avtale med deg, jf. GDPR artikkel 6 nr. 1 punkt b). 
Personopplysninger vi samler inn og behandler 
Personopplysninger som samles inn og behandles kan deles i to kategorier: 
1. Informasjon du gir oss. 
2. Informasjon vi får når du bruker tjenestene våre.

A. Informasjon du velger å gi oss 
Dersom du velger å handle hos oss vil vi samle inn og lagre den informasjonen du gir oss. Dette vil være: 
• Ditt navn 
• Din e-postadresse som vi benytter for kommunikasjon relatert til din ordre/ditt kundeforhold 
• Ditt telefonnummer som vi benytter for kommunikasjon relatert til din ordre/ditt kundeforhold 
• Din adresse, hvor vi vil sende eventuelle bestillinger 
• Fødselsdato (valgfritt)

Dette er informasjon som er frivillig å gi fra seg, men som vil være nødvendig for å bruke eller bestille fra nettsiden, og som derfor er en forutsetning at du avgir dersom du vil handle hos OuiOui.no

Når du handler på OuiOui.no samler vi inn og oppbevarer navn, adresse, e-postadresse og mobilnummer. Dette er informasjon vi trenger for å levere varene til deg, samt kontakte deg om noe skulle skje i forbindelse med bestillingen din. Vi er dessuten pålagt å oppbevare denne informasjonen i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti- og returhåndtering. Denne historikken slettes når formålet med behandlingen er opphørt, og er også tilgjengelig for deg på «Min Konto».

Kredittkortnumre oppbevares ikke hos oss, men hos vår betalingspartner Stripe. Dette er for å sikre effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastning, oppheving av reservasjon og kreditering.

Dersom du kontakter kundeservice eller kommuniserer med oss på andre måter, samler vi inn den informasjonen du gir fra deg i forbindelse med kontakten. Dette vil være følgende informasjon: 
• Ditt navn 
• E-postadresse 
• Telefonnummer 
• Ordrenummer

Informasjonen du gir fra deg vil kunne bli brukt i våre interne testrutiner for IT-systemene våre. Dette er tester vi utfører for å sikre at systemene våre fungerer og har den graden av sikkerhet som de skal.

B. Informasjon vi får når du bruker tjenestene våre 
Når du bruker nettsidene våre samler vi inn og oppbevarer data om endringer gjort på kundeprofilen din (f.eks. endring av adresse, telefonnummer o.l.), samt hvilke kategorier og produkter du klikker eller søker på. Dette for å kunne spore relevante endringer, samt lære hva våre kunder er opptatt av og dermed være i stand til å forbedre vårt produktutvalg. Denne informasjonen benyttes også for å kunne gjøre det mulig å vise deg relaterte produkter eller sende deg relaterte tilbud (dersom du har bedt om dette). Informasjonen benyttes også for å produsere trafikkstatistikker for bl.a. kapasitetsplanlegging.

Som flere andre elektroniske tjenester bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi ("cookies") for å samle inn informasjon om aktivitet, nettleser og enhet.

Kontroll over informasjonen din 
For at du skal ha kontroll over dine personopplysninger, vil du ha tilgang til følgende verktøy: 
Tilgang til personopplysninger (innsyn) og oppdateringer. Du vil ha tilgang til det vesentlige av personopplysninger som behandles om deg ved å opprette bruker på nettsiden, og du kan da også oppdatere/korrigere opplysningene. Informasjon som ikke er tilgjengelig på "min side" kan du få tilgang til ved å sende oss en epost på hei@ouioui.no. Kundeservice hos oss vil tilgjengeliggjøre de opplysningene som ligger lagret på din profil og du vil motta en bekreftelse på e-post når opplysningene vil være tilgjengelige for deg.

Tilbakekall av samtykke 
Hvis du senere ombestemmer deg vedrørende vår løpende mulighet til å samle inn informasjon fra kilder som du allerede har godtatt, kan du ganske enkelt tilbakekalle ditt samtykke ved å endre innstillingene på "Min Konto». Hvis du gjør dette, vil naturligvis enkelte tjenester miste funksjonalitet. Alternativt kan du ta kontakt med kundeservice på hei@ouioui.no

Sletting av konto 
Hvis du av en eller annen grunn ønsker å slette brukerkontoen din, kan dette gjøres ved å logge inn på din kundeprofil via "Min Konto».

Bruk av databehandlere 
Vi selger ikke personopplysningene dine til tredjepart, og vi bytter eller videreformidler heller ikke slik informasjon med tredjepart. En tredjepart får kun innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre bestemte tjenester for oss, slik at vi kan levere våre tjenester til deg. Relevante opplysninger som er nødvendig for å gjennomføre handelen deles med betalingspartner og transportør. 
Databehandlere er andre selskaper som vi benytter for å behandle personopplysningene. Det inngås strenge avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i slike tilfeller.

Vi benytter oss av følgende databehandlere i tilknytning til tjenesten: 
Mailchimp 
www.mailchimp.com 
Sende nyhetsbrev, personlige annonser, påminnelser om håndlekurver som ikke er tømt og popups 
Lagrer epostadresse.

Shopify 
www.shopify.com 
Butikkløsning. 
Lagrer ordre, kundenummer, kundenavn, adresse, mobilnummer.

Google 
www.google.com/analytics 
Overvåker salget i butikken og viser hvilke kilder kunden kommer fra.

www.google.com/adwords 
Annonser i Googles annonsenettverk.

Facebook 
www.facebook.com 
Annonser på Facebook. 
Lagrer kundeadferd, lokasjon, e-post adresse, adferd

Klager 
Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål eller bekymringer til hvordan vi behandler dine personopplysninger! Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger bryter med disse reglene eller personvernlovgivningen, herunder personopplysningsloven eller personvernforordningen (GDPR), så kan du også klage til Datatilsynet. Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.

Endringer 
Vi kan måtte endre informasjonen om behandling av personopplysninger fra tid til annen, bl.a. som følge av endringer i nettsidene eller våre tjenester, eller dersom det skjer endringer i regelverket om behandling av personopplysninger. Endres denne informasjonen, vil vi gjøre deg oppmerksom på det dersom vi har dine kontaktopplysninger. Ellers vil oppdatert informasjon alltid finnes lett tilgjengelig på våre nettsider.